Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MÅSEN

***

Ja, inte Tjechovs Måsen utan en alldeles vanlig måsunge. Och som sagt, innan alla storskraksungarna dök upp höll jag på och fotade den här måsungen. Den var ganska orädd men ville hålla ett visst avstånd. Mamman skrek oroligt förstås och gjorde sina flyganfall även om jag hela tiden höll ett rimligt avstånd. Klockan var runt nio på kvällen och solen stod rätt lågt där vid kyrkudden. Jag gillade motljuset även om det gjorde det svårt att få full teckning av fjädermönstret på kroppen. Det blev naturligtvis en hel serie bilder och jag tar med ett urval här. Sista bilden provade jag i svartvitt utförande.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2018-06-28 12:29 | Läst 2032 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

LAST CALL - DAGNYFIKA KORSHEDEN NU PÅ LÖRDAG

***

Nu på lördag alltså - alla fotointresserade, kända eller okända, är välkomna på fika hemma i Korsheden nu på lördag. Denna gång börjar vi på stadsbiblioteket (Engelbrektsgallerian, 2:a våningen, mitt i stan) i Ludvika 10.30, efter max en timme åker vi till Korsheden, från Ludvika tar det en halvtimme. Eftersom  det blir lite längre med Ludvika först har jag beställt en smörgåstårta, förutom glass och jordgubbar och vanligt fika. Någon ansluter först till Korsheden dit jag räknar med att vi är tillbaka 12-12.15. Vill ni ha fler uppgifter eller vägbeskrivning så finns jag på mobilen, 0705-231707.

*

Bilderna på tranorna på åkern nedanför oss är från i går förmiddag, finns här just nu också.... 

*

*

*

***

Postat 2018-06-27 17:26 | Läst 2313 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

KAMEROR, MOBILER OCH KAMERAFÖRSÄLJNING

***

Flera bloggar har kommenterat den vikande kameraförsäljningen. Jag är lite förvånad över uppmärksamheten eftersom det gäller en enda månads (maj) försäljning jämfört med samma månad i fjol, och ett enda land, Sverige.  Och årets majmånad var den varmaste i Sverige sen temperaturmätningarna började. Kanske folk helt enkelt valde att vara ute i solen efter jobbet i stället för att handla nya kameror?

*

En annan sak är att kameraförsäljning över tid förändrats väsentligt. Utan att ha kollat prognoserna är jag övertygad om att det under 2018 kommer säljas betydligt fler kameror (exkl mobiler) än när den här bilden togs, 1958. Jag skulle tro att kameraförsäljningen under hela den digitala eran legat över, och fortfarande ligger över, försäljningen under den analoga tiden.

*

En annan tydlig trend under många år nu är att kompakterna minskar sina försäljningssiffror. Där är jag helt övertygad om att det beror just på kameramobilerna, man behöver inte kompakterna, det funkar bra (bättre!) med mobilerna. För att inte tala om hur lätt det är att nå ut i världen och ut på sociala medier med mobilbilderna. Däremot är min tro att mobilerna inte tar särskilt mkt marknad från systemkamerorna.  Vi amatörer, halvproffs eller helproffs, finner ett nöje i att använda våra kameror och tror att få av oss  hittar tillfredsställelse genom att bara använda mobilerna.

*

Mitt huvudpåstående är att vi, i eget 65-årigt fotoperspektiv, fortfarande har hög kameraförsäljning, även om årets siffror skulle visa sig lägre än fjolårets. Och jag tror alls inte på att mobilerna, under överblickbar tid (10 år),  på allvar skulle hota systemkamerornas existens.

*

Kompisen Anders fotad med Yashica Mat 1958

*

***

Postat 2018-06-27 14:07 | Läst 2248 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

REKORDMÅNGA?

***

I går kväll vid nio-tiden var jag ut till kyrkudden i hopp om att hitta några fåglar. En ensam måsunge  sysselsatta mig en stund när jag fick syn på något som rörde sig bortanför klipporna lite länge bort. Försiktigt tog jag mig närmare, och visst fanns där fler, och mindre, ungar av någon sort. Snart visade sig mamman, en storskrake väl? Aningen osäker om det är en stor- eller småskrake, nacktofsen ser kort ut, men storskraken är ju mkt vanligare. Dom höll på att samla ihop sig för natten såg det ut som, många av dunbollarna hade redan stoppat huvudet under fjädrarna och såg ut att sova. Och att det var många såg jag ju snart, flera gånger började jag räkna. Trots att jag rörde mig så försiktigt jag kunde, oroade jag dom nog ändå och dom började röra på sig, och simmade så småningom iväg och då kunde jag räkna till 27 ungar. Rätt olika storlek verkade dom ha, jag gissar att det tar tid för att alla 27 äggen skall komma fram och så småningom kläckas? Eller finns ngn innan förklaring? Fick just en annan tänkbar förklaring i en FB-kommentar att skrek ibland tar sig an andras ungar, en fundering också jag hade. Men jag har också sett att det från Finland har rapporterats ett bo med 36 ägg så det skulle kunna vara en kull.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Postat 2018-06-27 11:09 | Läst 2091 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

TIMOTEJ

***

*

*

***

Postat 2018-06-26 13:37 | Läst 2382 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 11 Nästa