** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Lite fågel, kanske fisk, men mest mittemellan

Hej! Jag heter Jenny Pettersson och bor i Bålsta 5 mil norr om Stockholm. Här tänkte jag blogga lite runt mitt största fritidsintresse som har blivit foto och mest med inriktning på natur.

Tiden går och Fotosidan består!

Hej allihop. Det känns trist att se att det är så länge sen den här bloggen blev uppdaterad, jag hade stora ambitioner men inte så mycket tid, och sen blev det väl som för de flesta andra att Facebook och fotogrupperna där blev min hemvist just för att det är så mycket enklare att ladda upp bilder där. De senaste 4 åren har jag filat rätt rejält på mina kunskaper och fått vara med om otroliga fotoupplevelser från många spännande platser och en av dessa är Zimanga i Sydafrika dit jag har rest 2 gånger, men jag har också tänkt visa bilder från Makalali som ligger i Norra delen av Sydafrika vid Zululand.

I Zimanga finns mycket djur och varierande landskap på liten yta och ibland ställer en elefant upp snyggt. Tyvärr ingen spännande himmel men ganska sober i sin enkelhet tycker jag.

Zimanga är ju känt för sina nattgömslen som Maté Bencé från Ungern designat, och visst var det otroligt häftigt att se detta lejon där att komma för att dricka.

Jag ska inte förivra mig nu i min skrivar-iver så jag försöker ta igen 4 förlorade år här, men jag hoppas jag har tid att skriva snart igen och tills dess vore det roligt om ni besöker min hemsida www.fotojen.se

Med Vänliga Hälsningar Jenny

Postat 2019-08-15 22:25 | Läst 724 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Våren är kommen!

Det var ett tag sen jag skrev här, men så går fotograferandet lite i vågor efter hur jag hinner med, men foto har hög prioritet för mig :-)

Helgen som var tillbringade jag med kamerorna nere vid Hornborgasjön för andra året i rad, det kanske kan bli en vana, vem vet? Ett fantastiskt skådespel är det i alla fall!

Helgen bjöd på 18800 tranor som mest och ca 30 andra arter, och så sol förstås, -i alla fall under Lördagen.

Singel

Tranorna är ju ganska resliga, både till vikt, höjd och vingspann, med upp till nästan 2,5m mellan vingspetsarna.

På väg

Det är lätt att känna igen en trana som flyger när man ser hur de har benen bakåt.

Ut med landingsställen!

När de landar så fäller de ut "landningsställen" :-)

Utskällning!

Själva dansen ser väldigt spektakulär ut och med lite fantasi kan man få konversationen till något annat: -en utskällning kanske?

Utbildning

..eller utbildning?

Många sångsvanar finns också vid sjön just nu och lever i symbios med tranorna.

Svandröm

En del av svanarna verkar veta vart vi ska gå.. :-)

Öhh.. .vi ska ditåt!

Tranorna flyger ofta i par och då blir det nästan tandemkänsla ibland.

Tandem

Sist men inte minst så gjorde jag en liten film om Trandansen, inget avancerat men i alla fall.

https://www.youtube.com/watch?v=zzYI7wS5VIs

Må så gott tills vi ses här snart igen.

Postat 2015-03-31 21:48 | Läst 1855 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ström dag i Nyfors

Idag var det dags att äntligen få lufta kameran en stund igen, den här gången med en tur till Nyfors för att ta bilder på Strömstare och på vattenfallen där. Någon bild på Staren vart det inte -den hade nog dåliga batterier eller något elfel.. :-) Några vattenbilder vart det i alla fall och en väldigt skön fika-picknick i solen som sken från sin bästa sida idag.3O2A5581.jpg

Det är ganska roligt att det finns en fors så nära Stockholm och ännu roligare är att jag har varit alldeles i närheten utan att veta om det, men så kan det ju vara ibland.3O2A5567.jpg

Nyfors är lite roligt eftersom det egentligen är flera fall och att vattnet rinner lite som det vill (det gör det väl egentligen alltid.. :-)3O2A5565.jpg

Det finns spår av den industri som låg här under många år, som dessa kubik-bumlingar, men de passar bra ihop med alla kubik vatten som rinner här.

Nu väntar jag bara på nästa tillfälle att få njuta av naturen genom sökaren.

Postat 2015-02-15 22:43 | Läst 1610 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hej Allihop därute!

Havet och solblänkta våta klipporJag har aldrig haft en blogg förut, -hur börjar man? :-)

Eftersom det här är fotosidan så kommer min blogg handla mest om foto och mest det som finns mellan fågel och fisk (även om jag börjar dra mig lite åt fågelhållet).

Så vem är jag då? Jo en prallig tjej med humor och huvudet på skaft som har foto som största intresse och som en fantastiskt skön avkoppling från ett krävande arbete.

Postat 2015-02-07 18:24 | Läst 1835 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera