DET SA KLICK....

...direkt mellan mig och min första digitala systemkamera den dag vi möttes.

Tillfällig våtmark

Vår och höst så får vi vår egen "fågelsjö". På åkrarna efter Högborakan så samlas mycket vatten. 

När jag åkte upp för att fota grisarna i helgen så blev det naturligtvis ett stopp då massor av svanar har samlats där. Hade önskat att snön hade täckt hela marken så jag hade kunnat få lite Highkey bilder men isen och vattnet "störde". Men bilder blev det naturligtvis ändå.

Grått, snöfall, sol om vartannat den stund jag var där.

Lite bråk hör till när det blir många svanar

Jag tycker de yngre med lite grått i sig är vackra

Tre akrobater som visade hur viga dom är

Såg de första tranorna vid skogskanten

Ett år så åkte några vattenskidor efter bil där, såg rätt kul ut.

// Ing-Marie

Postat 2024-04-10 17:41 | Läst 569 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Babyboom

Fick veta att det var full fart med kultingar uppe i Högbo, 5 kullar var det visst. Så då måste man ju dit och spana lite. Det har ju kommit lite snö, det var ju bra så man inte ser den grisiga marken så bra. 

Lite info 

Väldigt gott om koltrastar, vilket man kan förstå då det finns mycket gotta att äta där.

Happy !

Efter mycket spring och lek så blir man hungrig 

Och som mamma så är det nog skönt att få en lugn stund emellanåt

Man får försöka låta bli att tänka på att de så småningom hamnar på någons tallrik, men innan dess har de i alla fall levt ett bra och tryggt liv. Viket man tyvärr inte kan säga om det mesta av fläsket vi stoppar i oss.

// Ing-Marie

Postat 2024-04-07 10:32 | Läst 461 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kungsberg

Till Kungsberg åker man för att åka nedför Kungsberget eller så sitter man i något gömsle hos Wildnordic. I ungdomen var det mest slalom som gällde, nu för tiden är det endast Saras gömslen som lockar mig dit.

Påsken är lång och Lena K och jag kände för att "göra något". 

Kollade med Sara om hon hade något förslag. Hennes vattenstation är ju inte igång för säsongen men hon kör ju åtelkamera där och sa att det händer en del. Grävling på natten och vråkar, hök och även en örn har gjort besök där. Vi kunde få sitta där, någon natt hade vi inte lust med så grävlingen valde vi bort. Var upp till henne på fredagen och fick lite genomgång inför påskaftonen så vi kunde ta oss själva upp till gömslet. Påskaftons morgon var det tjockdimma kl 4 då jag åkte hemifrån, tur att man känner till vägarna man åker på en sån här gång. När vi kom upp så hade det börjat ljusna lite smått. Vi lade ut mat och installerade oss i gömslet. På med kaminen och fram med kaffet. Det är ju lite mysigt att sitta där, man vet ju aldrig vad som kan dyka upp. 

Vi hörde korpar och vråkar, ev också örnen under lång tid. Men otroligt vaksamma, de märkte säkert av att någon satt där inne i gömslet. Vråken kom och satte sig ett par meter ifrån oss, jag hann se hur vacker och stor den var när man såg den på så nära håll, men någon bild hann jag aldrig med. Kanske blir dom lite tuffare framöver. Korpen vågade stanna till på en gren en liten stund. Räven smög en bra bit ifrån, den vågade inte heller sig fram.  

Det var sol nästan hela dagen så det blev fint ljus i skogen. 

Det blev ju mest bilder på småfåglarna men vi var ändå nöjda med dagen. Räknade till 19 fågelarter + räv och ekorrar, så underhållning hade vi.

Här kommer bilder på några av dem.

Gokväll ! 

Postat 2024-04-01 18:42 | Läst 388 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Snö kors och tvärs

Jag lade in en blogg om hästar i snöväder tidigare. ( 16 mars ) Det var ett ruggigt väder men tur att man har foto som hobby så man kan se det positiva i det. Det blev inte bara hästar som fastnade på bild den dagen. Mina modeller siskorna blev naturligtvis också förevigade. Kul också att några gröna dök upp i gänget med alla grå.

På den första bilden ser man ju att det snöade inte uppifrån utan det var både på längden och tvären.

Plötsligt dök nötskrikan  upp, inte vanligt att den vågar sig hit

Grönfinken som jag hör varje dag visar sig sällan

De sista bilderna fotade jag nu i veckan, då det var lite ljus.

I skrivande stund så är siskorna fortfarande kvar, till och från. Tror jag fotade de första 10 januari. Minns inte att de stannat så länge tidigare år, men iof så har det inte varit så många då heller.

// Ing-Marie

Postat 2024-03-28 11:12 | Läst 345 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Tysslingen

Har varit till Tysslingen en gång tidigare, 2019. Så när två vänner från den södra delen av landet skulle dit så var jag snabb att boka ett besök och möta upp. Vi bodde på Ånnaboda First Camp, jag två nätter och de hade bokat tre. 

Kul att träffas och få fota lite vårtecken i form av sångsvanar. Vi fick fina dagar, det är ju morgon och kväll som gäller när man fotar.

Helst vill man ju ha lite "annorlunda" bilder, försökte mig på dubbelexponeringar och långa slutartider, det gick inget vidare. Men det var lite frostigt på tisdag morgon så det gick att ligga i diket utan att bli alltför smutsig. Då fick jag en vinkel som jag gillar. I den ställningen blev det många bilder.

Det blev dåligt med "översiktsbilder" . De första är från mobilen, filmade mest med den så bild 1 och 2 är skärmdumpar fån en filmsnutt, därav dålig kvalitet .

Det var även mycket olika arter av gäss där men denna gång blev det nästa bara svanar på bilderna. Får väl åka till Hjälstaviken och fota gäss framöver.

Här kommer nu ett gäng morgon- och kvällsbilder.

Sista dagen för mig så vaknade vi till snö, som snabbt försvann, åt frukost på Bistron och tog det lugnt innan vi gjorde ett sista besök vid sjön. Disigt och grått.

Tog en fika på Tysslingens naturcenter innan jag åkte hem i lätt regn. Inger och Heidi tog en sväng in till Örebro sin sista dag.

Kul att se alla svanar, men det slår inte trandansen. Men dit blir det inget besök i år så det var väl därför jag nappade på detta.

 // Ing-Marie

Postat 2024-03-22 18:07 | Läst 335 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 178 Nästa