I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Trasigt

En del tycker kanske att Sverige är trasigt. Visst, det finns saker som inte är bra. Droganvändningen som leder till droghandel som leder till gängkriminalitet som leder till våld är en. Den växande antisemitismen är en annan. Fast det finns mycket som är bra också. Även om vi möts av mycket dåliga nyheter, så tycker jag det är mer som är bra än som är dåligt i vårt land. 

Inlagt 2024-05-07 20:57 | Läst 429 ggr. | Permalink
både flaggan och landet har en del defekter men det mesta går att fixa..
HaD/Gunte..
Svar från Bjarne 2024-05-17 14:26
Jo, det hoppas vi på! Tack för kommentaren Gunte!
Hälsningar, Bjarne
En bra bild som symboliserar det du skriver om. Det är ett stort ämne, men tyvärr är det nog ett ganska trasigt land vi har nu. Utvecklingen som sker är inte okej, vi är på väg mot något stort och farligt men jag har slutat att tänka på det även att det är svårt. Vi kan inte göra annat än att hänga med...
Svar från Bjarne 2024-05-17 14:28
Det finns en del som oroar. Medvetenheten om det har dock ökat så jag hoppas vi finner metoder att bromsa den negativa utvecklingen. Tack så mycket för kommentaren Morgan!
Hälsningar, Bjarne
Jag flyttade från Sverige 1999, mest för att testa hur det vara att jobba och leva i ett annat land. Hade nog tänkt att flytta "hem" igen men så blev det inte. Och en flytt tillbaka har under åren blivet väldigt oattraktivt, särskilt de fem senaste åren med den mängd våld som utspelar sig mitt ibland vanliga hederliga medborgare.

Med min mamma kvar i livet så blir det 1-2 besök till henne per år och så lär det fortsätta att bli. Men utöver de gånger jag behöver resa till Sverige inom jobbet så är en resa till landet inget jag önskar göra. Sorgligt faktiskt, eftersom Sverige kan vara så fint. Om det går att fixa vet jag inte. Är inte särskilt optimistisk. Inget verkar blir bättre.

Mvh
Fredrik
Svar från Bjarne 2024-05-17 14:30
Det är för mycket våld och hur otrygg man känner sig beror förstås på var man bor. Jag känner inte själv någon otrygghet, men jag läser ju om hemska saker. Tack så mycket för kommentaren Fredrik!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Jag håller med – "det är mer bra än dåligt i vårt land."
Speciellt när vi ser hur det är i många andra länder.
Båtägaren har antingen ett nostalgiskt förhållande till sin gamla flagga eller så vill han kanske ha en ny för säsongen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2024-05-17 14:32
Hej Erik! Han borde ha en ny för säsongen tycker jag i alla fall:) Tack så mycket för kommentaren.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Håller med, hittills är det 'mer bra än dåligt', men mycket hänger också på omvärldsläget men även framförallt på den inhemska politiken, vem styr egentligen, kanske är det andra än själva regeringen.. Har länge undrat vilka dessa 'party/parti knarkare' är.. (apropå Aftonbladets avslöjande i Riksdagen för en tid sen..) Jag känner ingen som använder narkotika, även om jag ser såna som gör det ibland.. Sen ser man på TV att det finns politiker (Sara Skyttedal) t.ex. som vill legalisera visst knark.. Sjukt!

Apropå flaggan ovan, kanske är båten för snabb för den flaggan, den fladdrar för mycket..
Hälsn!
Frekeman 2024-05-08 18:42
Är det verkligen så sjukt att vilja legalisera cannabis för att bland annat komma åt gängens business? Cannabis är idag legaliserat i vissa stater i USA, Kanada, Tyskland, Nederländerna, Mexico och Malta. Listan kan göras längre.

Men, det är klart, de länderna är ju helt okunniga! Sverige vet ju bäst. Som alltid. Det har ju funkat så fint hittills. Jag är ironisk förstås men det är just den attityden hos många svenskar, att Sverige vet hur man gör allt på bästa sätt och gärna talar om det för andra länder, som står mig upp i halsen. Det om något är "sjukt". Och inskränkt.
ehrsa 2024-05-08 19:53
Se där, en 'proxykommentar'..
Frekeman 2024-05-08 20:09
Vad menar du med det? Har det att göra med jag inte längre bor i Sverige eller? Jag förstår faktiskt inte.
Svar från Bjarne 2024-05-17 14:35
Intressant kommentar (inkl. följdkommentarerna). Jag funderar ibland också på det där med förbud eller legalisering. Båda har säkert sina för- och nackdelar. Jag vet ärligt talat inte vilket som är bäst, men vi måste få stopp på kriminella gäng och våld på något sätt. Tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Fin bild som passar bra till din text. Det är klart att det finns elände i Sverige, såväl som i andra länder, men vi har mycket som är bra också. Till exempel har vi fortfarande en fungerande demokrati, som vi måste värna om, och public service och fri press som inte heller finns i alla länder i Europa och världen... Mvh Glenn
Svar från Bjarne 2024-05-17 14:36
Helt rätt, demokrati och frihet går bakåt i världen och vi måste värna om den hos oss också. Superviktigt! Tack så mycket för kommentaren Glenn.
Hälsningar, Bjarne
Vi kan bara göra så gott vi kan, vi enskilda, håller med Gunte i övrigt.
Svar från Bjarne 2024-05-17 14:38
Alla kan vi bidra med några små strån... Tack för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Bra och symbolisk bild!
Egentligen är ämnet både för stort och lite opassande för en fotoblogg - men när det nu är sjösatt, vill jag gärna påpeka att:

Var och en som har fart på tankeapparaten motsvarande gymnasiebehörighet, förstår att:

Det går att se vad som är fel.
Det går att se hur det blev så.
Det går att förstå vad som kan göras åt saken.
Det går att se vilka som är ansvariga för den här utvecklingen.

Tyvärr är det även så, att det går att se att dom som har ansvaret hela tiden lyckas att smita ifrån att ta sitt ansvar.
Svar från Bjarne 2024-05-17 14:39
Du får det att låta enkelt och vissa orsakssamband är tydliga. Det som nog är svårare är vad som är rätt åtgärder i nuläget kan jag tycka. Tack för kommentaren Peter!
Hälsningar, Bjarne