I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Söderbyggnader

Efter att ha fotat bilder till gårdagens inlägg, fortsatte jag in på gränder och gator på Södermalm. Mörkret föll alltmer, men vad gör det med moderna kameror? Nada vill jag påstå. Olika typer av byggnadsverk blev temat nu. 

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2019-02-28 17:55 | Läst 1913 ggr. | Permalink
Hej Bjarne.
Jeg har en forkærlighed for gule huse, så nummer 1 er helt i min smag. Men det der imponerer mig mest her er nummer 3 med alle lysene og dybdeskarpheden.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2019-03-01 18:42
Hej Erik! Jo, jag har nog sett en del gula hus i din blogg! Så trevligt att du hittade två bilder som du tycker lite extra om. Många tack för kommentaren!
Jag önskar dig en god weekend!
Bjarne
Gillar mörkerbilder bäst, mer liv i dem. Särskilt den sista. Synd bara att det skall klottras överallt, hundars revirmarkeringar slipper man ju se, tvärtom med klottrarnas.
Svar från Bjarne 2019-03-01 18:43
Du hittar en annan favorit än Erik och det är ju kul! Visst är det tråkigt med all graffiti. Tack för kommentaren Stefan!
Ha en fin helg!
BJarne
Hej, gillar när det mörknar, skymning är fint, gillar trean mest, men en fin serie, som vanligt från dig - kvalitet! Hils, LO
Svar från Bjarne 2019-03-01 18:44
Tack så mycket LO - hur mycket beror på mig och hur mycket på Olympus? :) Kul att du gillar gatuvyn lite extra.
Ha det så gott i helgen!
Bjarne
Där hamnade du rätt för arkitektur med mera finns det massor av motiv med här. Där har jag traskat omkring i massor med år så Gamla stan hoppas jag du inte missar med alla gränder o gamla hus där så människorna som där är gott om.
Fina nostalgibilder för mig.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Bjarne 2019-03-01 19:02
Tack så mycket Gun-Inger! Nej, inte missar jag Gamla stan inte! Jag har haft ett flertal blogginlägg därifrån det senaste året och tidigare också förresten. Kul att bilderna väcker lite nostalgikänslor!
Hälsningar, Bjarne
#2 och #5 tilltalar mig mest.

#2 med typisk färgskala för träbyggnader på söder (så långt jag utforskat ön). Reflektioner av grenar i några fönster, medan andra är upplysta berättar att vi närmar oss skymning.

#5 har en perfekt balans mellan neonljuset och den nedtonade omgivningen. Byggnadeb framträder på ett smakfullt sätt samtidigt som det går att urskilja människor. Snyggt!
Svar från Bjarne 2019-03-03 09:09
Stort tack för kommentaren Jocke! Intressant hur du väljer favoriter och motiverar det.
Hälsningar, Bjarne