I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

35 minuter på kvällen i Malmö

Jag hade rest till Malmö för att ta nattåget till Stockholm. Det var en liten stund innan tåget skulle komma in till plattformen, så då var det läge för en liten promenad i Malmö centrum. Jag hade som vanligt kompaktkameran, en Canon S90, i bältet. Det var fuktigt och stenläggningen glänste. Vad gör man då under en 35-minuters promenad i stan med kameran redo? Aaah - playtime!  Vilken bild blev bäst?

#1Jag fastnar ofta för portar och gångpassager av någon anledning. Antar att det beror på att symmetrin lockar.

#2


#3

Röd gubbe.

#4

Ljus från skyltfönster lyser upp stenläggningen.

#5

Den röda lampan fick mig att ta en bild av den här mörka bakgården. Japp, mörkt var det och jag fick tillgripa ISO 1000, vilket är i mesta laget för en kompaktkamera, men för en webbild kan det funka i alla fall.

Inlagt 2013-01-09 19:12 | Läst 5011 ggr. | Permalink
Jag gillar bäst 1:an. Fin symmetri!
Svar från Bjarne 2013-01-09 19:26
Snabb rackare där! Tack för kommentaren!
Wolfgang 2013-01-09 23:02
Jag bor ju i Malmö :<)
Gillar bilderna och håller med ang. portar och passager!
Ha en fin kväll!
ewa
Svar från Bjarne 2013-01-09 19:27
Tack Ewa! Verkar som den mest "traditionella" bilden går hem bäst... Trevlig kväll du också! Bjarne
Håller med dig jag gillar också din typ av bilder idag! mvh Danne
Svar från Bjarne 2013-01-09 19:38
Tack Danne! Då har vi två röster på ettan och två på trean...
Fina bilder allihop! Men jag har suttit en bra stund och försökt komma fram till en sak: var i helsike är bild 1 tagen?
Malmöbo som jag är så kan jag ändå inte komma på platsen. Någonstans längs Södergatan? Eller...
Svar från Bjarne 2013-01-09 20:35
Tack för det Benny! Japp, det är Södergatan, precis i sydöstra hörnet av Stortorget. Tror den heter Lejonetpassagen - i samma hus som Apoteket Lejonet.
Det är inte ofta en järnvägsstation är tom, men du var ju där sent eftersom du skulle ta nattåget och hade påpassligt med dig en smidig kamera. Väldigt fin bild #1, som jag tycker är i egen egen klass. En av fördelarna med kompaktkamera (och mobilkameran) är att man får stort skärpedjup även med stor bländare. Symmetrin och djupet är särklassigt och bilden kryddas med en spännande liten vänstersväng i slutet på korridoren. Kan inte bestämma mig om cyklarna/barnvagnen/rullstolen till höger i bildens mitt stör mig eller inte - den/de ger ju samtidigt betraktaren något att fundera över..
Svar från Bjarne 2013-01-11 14:17
Tack för kommentaren! Kul att du gillar den första och även att du uppmärksammat den lilla svängen i passagen. Jag gillar den också! Jag funderar också över om de "störande detaljerna" verkligen är störande eller något som ger spänning åt bilden. Det bästa hade kanske varit om en människa kommit gående långt bort, men det var ju sent på kvällen och jag kunde inte stå och vänta hur länge som helst! (Den är för övrigt inte på stationen utan ute på stan.)
Hälsningar
Bjarne
Första bilden sticker ut bäst idag! Gillar även bilderna på marken när det är blöt och reflektioner! En order till dig: gör dig en bra helg! Allt gott :)
Svar från Bjarne 2013-01-12 15:07
Tack för dina fina ord, Mikael! Jag skall också göra det bästa för att uppfylla din order. Jag hoppas du gör motsvarande!
Ha det bra!
Bjarne