Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2206 / På gatan med en 50 mm.

Roskilde, den 4. august 2021.

Efter att ha läst om Ken Rockwells recension och tips blev jag inspirerad att ta NIKONen med på gatan idag. Med min 50 mm och batterigrepp (för vertikala bilder). Nu kunde jag ha den tunga utrustningen i korgen på skotern. När jag väl hade remmen runt halsen kunde kamran ligga i mitt knä tills jag skulle använda den. Det var något lättare än när jag gick runt med två kryckor :-)

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/den-danske-bloggen-2201-nikon-professional.htm#comments

Jag hade också helt glömt att jag redan då hade mina egna anpassade inställningar. Så det är inget nytt som har uppstått i samband med köpet av min X100F :-) :-)

*

Bakifrån, men de har gått precis förbi mig och sett att jag satt redo med kameran.

Framifrån och hon har sett mig. Det var den lilla hundens skällande av den stora som fångade min uppmärksamhet.

Foto: Erik M.

Inlagt 2021-08-04 23:57 | Läst 641 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Finfint att du tar ut och motionerar din nikon, blir ju trevliga bilder även om den inte är lika diskret som fujin..
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-08-05 16:23
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Jag har precis skrivit i andra medlemmars inlägg att jag redan inte är särskilt anonym på skotern - oavsett hur stor eller liten kameran är :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Trevligt att Nikon kom ut också, den har det väl tråkigt inne hela tiden. Läste precis att någon hade blivit rånad på en väska liggande i korgen, men du kanske kan sätta remmen på ett sådant sätt att man inte kan ta väskan direkt ur korgen? Fina somriga bilder på lite folkvimmel, skönt att det har kommit ut lite folk på gatorna igen, vi får hoppas att det kan hålla i sig nu.
Svar från Erik Madsen 2021-08-05 16:29
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Det var lite av en de chaveu -upplevelse, men ganska trevligt. Jag hade glömt känslan av att ha en stor solid FF -kamera i mina händer. Jag har remmen under styret så att du inte direkt kan ta tag i handtaget. Det var mycket folk på gatan här. Semester danskar som har stannat hemma - tror jag. Här köar de för ett kafé.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Så trevligt att din Nikon fick komma ut och bli använd och med det klassiska 50 mm-objektivet också. Jag gillar tredje bilden bäst här. Det är något med sammanhanget i bilden, de två hundarna och tjejen till vänster som är vänd emot dig. Det är också en samlad grupp ungdomar under förbjudet att stanna-skylten.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2021-08-05 16:33
Hej Bjarne - tak for dine kommentarer.
Det var en meget dejlig oplevelse og lidt nostalgisk. Det var en god iagtagelse om de unge og P-skiltet- du er skarp :-) :-) De står i kø til caféen.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Trevliga bilder från stadens gator. Önska ibland jag hade en lätt kamera, blir alltför tungt att bära omkring på en systemkamera i stan. Jag har saknat kortare objektiv till min D750 men letade fram gamla objektiv från den analoga tiden. Nikon 50/1,8 och 35/2 inköpt på 80 talet någon gång. Manuell fokus men fungerar utmärkt. Blev riktigt roligt att använda dom. Inget fel på den skärpan.
Sten
Svar från Erik Madsen 2021-08-05 16:38
Hej Sten - tack för dina kommentarer och historie.
Det var länge sedan jag gick runt med NIKONen, men nu fick jag reda på att jag kan ha den på skotern. Annars är det mestadels med min Fuji X100F eller min Sony A6000 och nästan samma objektiva samling som jag hade med NIKON.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Fina bilder och kul med en Nikon! Det gillas lite extra :)

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2021-08-05 16:40
Hej Johnny - tack för dina kommentarer.
Jag har haft flera av NIKON över tiden, så det kändes riktigt skönt igår och den kommer nog med flera gånger framöver :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.