SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4697. Han säljer grönsaker på Mårtenstorget

Antalet handlare på vårt vackra torg har stadigt minskat sedan vi började handla här 1966. Då var torget fullt med handel av olika slag?? –mest med lokala odlare i Skåne.

Idag finns det tre grönsakshandlare och lika många blomsterförsäljare?? Ibland en fiskhandlare från Lomma. Få handlare står och säljer alla veckodagar, med undantaget av vår grönsakshandlare och två blomsterhandlare.

Vår handlare driver ett familjeföretag med frun och två vuxna söner?? Det fina är att han har en kalufs som lyser långväga:

Vår handlare på Mårtenstorget i Lund anno 2024-05-14

Inlagt 2024-05-16 02:27 | Läst 655 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob.
Han ser ut som en riktig autentisk marknadshandlare.
Det finns också några stycken av dem här på Stændertovet. Det är bara marknadsdag på onsdagar och lördagar. Förr i tiden var det flera som handlade med "fødevarer", bland annat levande djur och färsk fisk. Det förbjöds för många år sedan.
Hästar, grisar och kor handlades förstås på Hestetorvet förr i tiden. 1962 när jag kom till Roskilde gjordes torget om till parkeringsplats, senare med underjordiska parkeringsplatser. Idag är det ett stort öppet utrymme och det är bara ett fåtal loppbodar som finns här på onsdagar och lördagar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.