SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4513. Med kontoret på fickan??

Kommer den formen av ekonomi återkomma igen med den kontantfria handeln?? Allt som behövs är en mobil i bakfickan?? –och en kodbild att fotografera av för kunden??

Handlaren kan då ha hela kontoret på fickan?? Om det skulle passera en klåfingrig ficktjuv?? –som på den gamla ”goda” tiden?? –så skulle han kamma noll?? Jo, för det finns inga kontanter hos handlaren?? –och med en knapptryckning hos en kompis så kan han med kontoret stänga kontoret för tjuven??

En handlare i Lund har kontoret på fickan anno 2023-11-11

Än så länge finns det dock en hake?? –många gamlingar vet inte hur man gör för att betala utan pengar?? Den digitala handeln används inte till 100% och enligt svensk lag måste bankerna hantera mynt och sedlar?? Även om de försöker slingra sig undan??

PS Bilden är gjord med ett 90 år gammalt objektiv: Leitz Summar f=5cm 1:2 DS

Inlagt 2023-11-14 07:53 | Läst 597 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob.
Det är mycket vanligt med digital betalning. Det äger också rum på torgene här i Roskilde. Detta innebär att jag kan passa de två boder som jag känner och besöker på Hestetorvet. När de måste avgå på naturens vägnar eller måste shoppa i ett av de närliggande företagen. Då kan jag ta hand om verksamheten medan. Priserna finns på varorna och man kan betala med "MobilePay", som det kallas i DK. Swish i Sverige, eller vad ?
Det gamla objektiv ger vackra och bekväma färger - Gillas.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-11-14 21:09
Hej,
Vad trevligt. Du är alltså vikarierande torghandlare.
Respekt
Ha det gott
Bob