Funderingar om det går att kombinera ovanstående utan att de kommer i konflikt med varandra, samt allt annat som jag snubblar över i framtiden.

Utrustningshysteri?

Tog mig en rejäl funderare på vad som behövs för att ta bra fotografier efter respons från mitt förra blogginlägg, är det nedanstående som behövs (cirka trettio % av mitt prylinnehav) ?

 

Eller är det detta på bilden nedanför som är tillräckligt, bara det finns en tanke bakom  bilden och inpressandet av avtryckaren?

Bilden stulen från << kaffebrus.com >> - men det gör nog inget, tror jag! Dom får väl stämma mig! För övrigt så blir jag sugen på den brandgula kameran eller heter det orange? Finns absolut ingen sådan i min samling!

Inlagt 2008-11-10 18:31 | Läst 1254 ggr. | Permalink
Jag ska väl inte säga nåt som nyss köpt på mig en del gamla kameror. Jag fick sån himla lust för ett tag sen att ta bilder med gamla kameror =) Mina egna gamla kameror har jag också letat upp och skaffat "hem" igen.Eftersom saluvärdet av dina prylar är lågt så tycker jag du ska behålla allt. När lusten faller på kör du en rulle i nån av dom och har hjärtans roligt av det =) Fast jag skulle nog tänka en gång till på en orange...
Det verkar som om din hylla innehåller en del av vad jag har. Är det en Olympus Pen EE jag ser till höger? Halvformatare. Har du ett tips om en lämplig blixt av samma ålder? Brownien i mitten ser ut att vara av samma epok som den äldsta av mina. Svart framsida utan "galler". Har du kanske en brun/beige Flash IV också? =)
Svar från Anders Berlin 2008-11-10 19:21
Varför inte en orange kamera? Ja, det är en EE2 halvformatare. Lämplig blixt? Ska grunna lite, kan hända att det återfinns en dylik vid min nästa arkeologiska utgrävning av källarförrådet, lovar inget, men om så är fallet hör jag av mig.

Visst kommer jag att behålla mina prylar och nu i helgen blir det en resa till Öland, helt analogt, bara Bladaren och Leican, nåja G9:an hänger med som en "dokumetärkamera".

Någon brun/beige Flash IV har jag inte, vad jag vet, men luskar jag reda på en sådan så hör jag av mig även då.
=) Du behöver inte höra av dig vare sig om blixt eller Brownie Flash IV. Blixt köpte jag nyss en på Tradera för 49 kr och en Flash IV har jag redan. Det räcker med en =)
Funderar ibland på att göra som du och köra en analoghelg ibland. Som alltid för skojs skull.
Ha det gôtt på Öland
PS
Det är väl inget fel på orange? Slå till vetja =)
Jag skulle nog varit prylgalen... om jag hade haft tillräckligt med pengar för att vara det ;-)
/Emma