En återuppväckt plåtslagare

Lite prylar, lite text och alltid bilder

SNÖKAOSCHOCK!!!

Nåja, men det var inte så kul att vara ute och köra :)

Enköpingsvägen

Hemma i trädgården

Postat 2015-01-10 15:39 | Läst 8950 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Att visa respekt och låta andra ha sina åsikter

På sistone har tongångarna i kommentarsfälten till bloggarna här på Fotosidan bitvis varit hårda, och ibland rent absurda. Igår skrev Tommy ett inlägg om samma sak, och bland kommentarerna fick vi bland annat veta att en del av oss som fotofikar i Uppsala ägnar oss åt nätmobbing, hets och näthat. Det är inte helt klart vem vi utsatt för detta, men Affe Ryhn som varit med oss och fikat flera gånger skulle tydligen kunna vara ett av offren.

Dessa påståenden är givetvis helt tagna ur luften, delvis för att vi såvitt jag minns aldrig diskuterat politik under dessa fikaträffar, och delvis för att ingen av oss har några som helst intressen åt det där med näthatande. Visst kan jag tycka det är otacksamt när flyktingar som bussats till Östersund inte vill bo i samma baracker där tusentals värnpliktiga tvingats tillbringa något år av sitt liv, och visst tycker jag det är hemskt att folk kastar brandbomber på en moské - det är dock inte alla flyktingar som resonerar så att de blivit orättvist behandlad, och vi vet inte vad de fått för information. Att folk kastar brandbomber kan vara rasism och främlingsfientlighet, men det kan också vara tonåriga idioter som de som under min uppväxt varje vår eldade upp gräsfälten i Hågadalen, men där fanns inga ideologiska baktankar. Det är såvitt jag vet ännu inte klarlagt att det handlar om rasistiska motiv med dessa brandbomber (även om det förstås ter sig naturligt att så är fallet). Just alla dessa antaganden om folks motiv är farligt och något som kan ställa till det. Det finns ett bra uttryck på engelska; assume makes an ass of you and me ....

Något jag ser som ett reellt problem är alla dessa arga mer eller mindre "normala" människor som i sammanhang både för och emot Sverigedemokrater och dylikt inte längre kan bete sig som folk. Människor som i forum beskyller andra för både det ena och det andra helt utan grund, eller människor som inte låter andra komma till tals i den demokrati vi faktiskt lever i. Det har uppenbarligen inte fungerat att tiga ihjäl det där partiet så många hatar, och som så få vågar erkänna sig röstat på, men det fungerar defintivt inte att få bort dem med odemokratiska metoder och lögner heller. Samma sak gäller här i forumen och bloggarna - en del försöker hålla debatten på något så när saklig nivå, och en del gör allt för att sabotera diskussionen.

Skärp er, för tusan och fundera på vilken typ av polis vi vill ha på våra gator, i forumet och i bloggarna :)

Ha det gott, och tänk efter innan ni antar saker i onödan och utan att veta!

Postat 2015-01-04 02:46 | Läst 6234 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Jag trodde inte vi skulle bli så många som vi blev, fast så himla många var det ju egentligen inte ...

Idag var 2015 års premiär för Dagnyfika på konditori Fågelsången i Uppsala, och eftersom vi är mitt emellan en massa klämdagar och helger trodde jag inte vi skulle bli så många. När jag kom dit satt bara Staffan där alldeles ensam, och vi trodde vi skulle få fika själva, men så blev det som tur var inte :)

Innan man får fika måste man förstås ta sig till fiket, och då tog jag de här bilderna:

Strålande vackert vinterväder, även om det inte kändes särskilt vintrigt ...

Barnvagnspromenister som förstås lyckas täcka upp hela gång- och cykelbanan ...

Målet för dagen - Konditori Fågelsången

Väl på plats laddade jag upp med kaffe, skinkmacka och en groda - den senare ska tydligen vara något av en specialitet för Fågelsången, men den var så vansinnigt söt att det var omöjligt att äta upp hela. Totalt blev vi tolv stycken - Staffan, jag, Torbjörn, Bert-Ola, Rauni, Jan-Olof, Peter, Fredrik (ny bekantskap för mig), Bengt, Kurre, Ewa och Christer. Inte så illa pinkat i dessa helgtider :)

Kaffe och groda (som alltså inte rekommenderas om man inte tycker sjuuukt mycket om socker)

Rauni, Fredrik och Bert-Ola

En något oskarp Bengt och ännu oskarpare Christer, Kurre och Rauni. Sigma 35/1,4 ART som jag lånade av Tobbe för att testa ger inte mycket skärpedjup på full öppning och är inte helt smidig på A6000 ...

Raunis tur att vara någorlunda skarp ...

Kurre och Rauni i glatt samspråk

J-O och Fredrik (jag trodde J-O var nyfriserad, men det var han inte eftersom han blev klippt igår sade han)

En eftertänksam Rauni

Efter fikat måste man förstås ta sig tillbaks till sin bil (eller vart man nu ska ta vägen) och då blir det samma bilder och motiv igen, fast från andra hållet. Det fungerar ju det också :)

Fyrisån sedd från Islandsbron

Tullhuset (fast det var himla länge sedan här bedrevs någon tullverksamhet

Och när man kommer hem och fotograferat en massa annat  måste förstås kattjäveln dokumenteras :)

Nony
Det var allt jag hade att bjuda på i årets första blogginlägg. Ha en fortsatt trevlig helg och en god fortsättning på 2015!
Postat 2015-01-03 14:58 | Läst 16175 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera