Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Sommarens fototävlingar är här

Sommarens fototävlingar är här

Glassföretaget Diplom-IS vill att vi ska ta roliga bilder av oss när vi äter deras glassar, och tidningen Allt om husvagn & camping vill att vi ska ta fina campingbilder.


Diplom-IS tävling heter Knäpp&Vinn och går helt enkelt ut på att den som tar den knäppaste glassbilden vinner. Bilderna kan skickas in via MMS eller laddas upp på sajten. Varje vecka presenteras ett nytt pris på tävlingens kampanjsajt. Nästa veckas vinst är till exempel en Sony A200. Vinnaren utses genom röstning på sajten. Tävlingen pågår fram till den 30 augusti.


Tävlingen i Allt om husvagn & camping går ut på att ta den bästa campingbilden. Priserna är en minidator, en kameramobil eller en skruvdragare. Du har fram till den 1 augusti att skicka in ditt bidrag. Bilderna ska mejlas in till tidningens redaktion. Bilderna kan komma att publiceras i tidningen och på hemsidan.

Dessutom anordnar Fotosidan en fototävling tillsammans med teknikföretaget Onoff där du ska dokumentera årets första grillupplevelse. En jury kommer att bedöma vilken bild som bäst fångar aktiviteten grillning och årstiden vår/försommar. Första pris är en Nikon D5000 18-55VR. Du kan skicka in en bild fram till den 7 juni.

Publicerad 2009-05-20.

6 Kommentarer

Per 2009-05-20 14:06  
Kanske är dags för ett nytt begrepp som beskriver företeelsen när ett företag snabbt och gratis vill bygga upp ett bildarkiv genom att utlysa en 'tävling'? Tusan vet man ska kalla det, men det känns som något ganska väsensskiljt från en traditionell tävling som inte syftar till att skaffa marknadsföringsmaterial.

Per
pgx 2009-05-20 18:42  
Per,

Sommarjobb med en liten liten chans till gratifikation? :)

Förstår ärligt talat inte varför Fotosidan gör reklam för alla dessa "tävlingar" alla vet vad syftet med dom är, helt ok för mig om man vill ställa upp men varför göra gratisreklam för dem? låt dom köpa annonsplats så tjänar iafall någon pengar på det.
eorl 2009-05-21 11:53  
Förstår mig inte riktigt på det här med att så många fototävlingar har kameror som förstapriser. Deltar man i en fototävling har man uppenbarligen redan en kamera, eller hur?

Och i många fall är kamerorna mycket sämre än den man redan har. Presentkort på kameraprylar eller något åt det hållet är väl ett mer logiskt vinstpris, kan jag tycka.
Viktor Hertz 2009-05-23 12:06  
Måste verkligen hålla med Markus här.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS