Bilden i främsta rummet!

Det kändes lite som en tjuvstart på sommaren -första besöket på Erik Larsgården!

Kanonfint väder idag, en sån där försommardag man drömmer om under den mörka och kalla årstiden. Det måste firas! Så det fick bli en liten utflykt till Brovallen och Erik-Larsgården, vårt favoritsommarcafe´. Det märktes att jag har saknat stället, för det var riktigt roligt att fotografera där. Trots att det var mycket folk där som hamnade på bild! Men alla såg ut att njuta lika mycket som jag. Idag var det Oly. 25/1,8 som fick sitta på kameran, för att leka lite med skärpedjupet!

****

1.

Sån fin dag, och så fint det ligger vid gamla riks 70!

****

2.

Till och med den lilla tjärnen utlovar gränslös sommar...

****

3.

Åtminstone idag! :)

****

4.

Mycket pollen dock!

****

5.

****

6.

Påtår!

****

7.

Gott om frestelser! ;)

****

8.

****

9.

****

10.

Pelargoner kan man köpa med sig...!

****

11.

Eller en hatt!

****

12.

Lite heminredning i butiken bredvid!

****

13.

****

14.

Visst har man varit lite svältfödd på färg under en lång tid?!

****

15.

****

16.

****

~Erik-Larsgården, Brovallen, Avesta 18 maj 2024~

****

Inlagt 2024-05-18 21:49 | Läst 660 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Snygga bilder! En bra optik för fikautflykt, normaloptik heter det, men läste nyligen att ögats brännvidd är 40 mm ungefär, det brukar ju påstås 50, men det känns inte riktigt rätt för mig, tycker 40 känns mer rimligt. Kanske borde jag ha det nätta Panasonic 20/1,7? Men å andra sidan har jag ett Olympus 17/2,8 (Olympus första för m4/3!!) redan, så det känns onödigt.
Svar från Tovok 2024-05-19 21:26
Tack Stefan! Alltså 25:an är ju verkligen allround, lätt och skarp, smidig att ha med sig. Den gör verkligen skäl för sig att kallas för "normal". Jag tittade nog efter 20/1,7 också när jag var i köptagen för den här, men den är ju lite ovanligare på andrahandsmarknaden, så det blev inte den till slut. Nån gång vill jag ha 17/1,8 också! Ett annat alternativ som säkert också är väldigt bra är ju oly. 20/1,4 PRO, men den är ju dyrare! /Tommy.
Vi premiärade också där i förra veckan. Hittade lite nödvändig skugga under träden. Väldigt gott kaffe har de, med goda bakverk. Blir nog många turer dit i sommar. Jag måste tillägga att jag imponeras av din förmåga och ork att varje dag hitta motiv och leverera en liten berättelse med tillhörande bilder.
Svar från Tovok 2024-05-22 19:59
Tack Sten! jag såg just att jag missat att svara på din kommentar. Jag trodde att jag hade gjort det. Ibland händer det konstiga saker i den digitala världen...! Ja, Erik-Larsgården är ju ett riktigt favorit ställe för oss, och har varit det i många år nu! Det ligger ju på så lagom avstånd från vår horisont. Det här med bloggen är ju en viktig del av min kreativitet och för mitt sätt att betrakta livet och världen runt omkring mig. Sen är det väl så att det har blivit ett slags behov att lägga ut ett inlägg i stort sett varje dag, annars är det något som saknas! (Kanske inte helt sunt, men iallafall...! ;) /Tommy.