Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Det blev tomt

Det blev ekande tomt efter Björn Khalad Thunberg. Vi blev bekanta via Fotosidan. Jag liksom så många andra läste och kommenterade hans blogg. Sen träffades vi på riktigt och tittade på hans utställda bilder på ett kafé här i Norrköping. Så småningom började vi ses över en kopp kaffe på stan och blev vänner. Utöver fotointresset och ett allmänt samhällsintresse hade vi omsorgen om våra fruar gemensamt.

Vi bytte erfarenheter och kunde prata praktik och etik.

Vi hade fundamentalt olika uppfattningar i en del frågor, typ klimatet, men var överens om att man inte behöver vara sams om allting.

Saknar Björn. Har svårt att fatta att han inte kommer att titta varken på mina bilder eller någon annans och skriva några ord om dem.

Här min senaste bild, kanske inte den sista.

Inlagt 2024-04-26 12:17 | Läst 817 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag är också mycket tagen av Björns bortgång! Vi får verkligen hoppas att bilden inte skall vara din sista - det blir ju lite läskigt när du säger så, och bilden är så bra.
Svar från Måns H 2024-04-26 13:09
Hej Peter! Där tycker vi lika. Det blir tomt efter Björn, men jag hoppas ju kunna fortsätta med foto och fotosidan.

Tack för uppskattningen av bilden, jag jobbade mycket med den i datorn och tänkte på Björn under tiden!
Ja det är bara att hålla med, besvärande tomt..
När det gäller din senaste bild så gillar jag den och medvetet eller inte med 4 spinkiga stammar mot 4 rejäla skorstenar, magnifikt på sitt sätt.
HaD/Gunte..
Svar från Måns H 2024-04-26 18:17
Tack Gunte, besvärande tomt är ett understatement, men ett bra sådant.

Beträffande senaste bilden så fick spinkiga stammarna vara med, ett medvetet val, men jag räknade dom inte!
Jag kan förstå att ni hade mycket gemensamt men också var av helt olika uppfattning i vissa frågor. Helt uppenbart faktiskt om man läser bloggarna här på FS :-) Men att det trots allt inte blev ett hinder för er att träffas och byta erfarenheter. Det kommer att bli ett stort tomrum efter Björn, men jag ser fram emot fler inlägg från dej.
Hälsningar Lena
Svar från Måns H 2024-04-26 21:34
Tack Lena!

Björn var utöver allt annat också en förebild i att vara personlig utan att vara alltför privat. Jag är blygare, men tog intryck av honom som förebild. Ska försöka fortsätta blogga både om Cityscapes och mer personliga saker.

Visst hade vi olika uppfattningar! Men var överens om att man inte behöver vara sams om allting.
Jag har precis samma upplevelse av Björn och vi hade olika åsikter om precis samma sak, men det funkade. Fick aldrig träffa honom dessvärre. Snygg bild från det fina industrilandskapet i Norrköping och trevligt med småträden i förgrunden. Det ska så klart inte bli den sista!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Måns H 2024-04-28 22:47
Tack Bjarne betr bilden! Saknar Björn det känns tomt. Nu är jag tacksam att få ha träffat honom och att vi blev vänner fast vi tyckte olika.