Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1486 / Dansk Verdensmester i cykling 2019.

Roskilde, den 30. september 2019.

Det blev ingen fototurné för mig igår (29/9). Över 6 timmar framför TV, då Danmark hade liten chans att få en världsmästare för proffsen på vägen i England. Danmark ställde upp med ett av de starkaste lagen i många år - tänkte jag. Väderförhållandena var fruktansvärda med både regn, vind och kyla, men det var kanske en fördel för oss och en nackdel för de södra europeiska ryttare.

^

Efter över 250 km startar sprinten mot mållinjen och alla förväntar sig en säker seger til italienska Matteo Trentin .....

..... men Mads P. kommer att göra det annorlunda och hade mest kraft i slutet och vinna med flera längder.

Sådan - pojken från Lejre - vikingernes "højborg" här lite utanför Roskilde.

Mads Pedersen - 23 år och världsmästare.

Trentin har svårt att dölja sin besvikelse. Stefan Kung var super glad och förtjänade också en medalj för hans stora arbete ute på sträckan.

I slutändan - den trevliga resultatlistan med 2 danskar i topp 10. Jakob Fuglsang kunde lätt ha gått med om han hade kört efter det - han blev nummer 12. Alla danskarna körde som ett lag och körde för varandra och den som hade de "bästa" ben ", som det kallas, skulle försöka vinna en medalj. Det fanns ingen radiokontakt vid det här mästerskapet, men när både Valgren och Fuglsang hörde att Mads var i front, backade de av och lät honom köra sitt eget lopp.

På återseende från Erik.
Postat 2019-10-01 00:41 | Läst 1889 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9