Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Stendörren

Jag tycker det är svårt att fotografera på vintern, jag får sällen bilder som jag blir helt nöjd med och dessutom vill jag bli bättre på landskapsbilder. Dimma utan snö tycker jag om men så fort snö kommer med  så får jag problem. Så idag åkte vi till Stendörren, jag inbillade mig att det skulle bli lättare med lite hav med på bilder. Vi kollade väderappen, det skulle bli halvklart och ingen nederbörd. Vi åkte kl 07:00, när det började ljusna såg jag att det var dimmigt, när vi kom närmare så började det att snöa. Då var det dags att ta itu med utmaningen, där går jag och försöker hitta motiv i snöfall och i dåligt ljus.

Här är några bilder från dagen.

Eftersom jag hade det kämpigt med att hitta någon bra komposition på bilderna blev jag glad när jag hittade en svan.

Efter att vi ätit vår matsäck så flyttade vi oss till en annan plats, då slutade det att snö och en kort stund fick jag lite ljus och kunde ta den här bilden. Ingen landskapsbild men det är skönt att komma hem med en bild som jag känner mig nöjd med. Men det är bara fösöka igen och hoppas på lite bättre ljus och inget snöfall.

Inlagt 2022-01-09 18:27 | Läst 1383 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Faller lätt för konstiga träd, så för mig vinner den sista, vacker bild
Svar från Mari Lidström 2022-01-09 19:09
Den är klart den bästa. Jag gillar också konstiga träd. Hälsningar Mari
Jag håller med om att det kan vara svårt att fota snö. Det är oftast väldigt vackert för ögat, men det kan vara svårt att fånga de stora kontrasterna mellan snö och inte snö, dessutom är snö ofta "bara vitt" för kameran. Jag brukar ofta försöka hitta lite mer minimalistiska kompositioner, så att jag använder det faktum att snön tar bort mycket detaljer. Exempelvis ditt sista foto, väldigt snyggt.
Svar från Mari Lidström 2022-01-09 19:15
Jag brukar undvika snö och även blå himmel. Men när man ser vackra vinterbilder blev jag lite sugen att prova ta sådana själv. Jag har stor respekt för fotografer som lyckats med det. Jag tar oftast intima landskapsbilder utan snö och himmel, men det är kul att utmana sig lite. Hälsningar! Mari
Svanen gör mycket på den bilden och även spåret som den lämnat bakom sej. Sista bilden är ju kanon med det vackra trädet.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2022-01-14 22:07
Tack! Tack vare vädret var vi helt ensamma där, det var skönt att få gå där och inga människor var i vägen när man skulle ta en bild. Jag kommer nog åka tillbaka på vintern men då utan snö, så klipporna syns. Hälsningar! Mari
Trevlig text, jg känner igen mig i den lilla mån jag ens försöker plåta natur mitt i vintern.

Sista bilden föll även jag för, nåt med trädet/himlen/snön/ gluggen med landskapsbild; att trädets stam och rot skyms av snön. Man ska inte analysera sönder men lite funderingar är väl OK?
Svar från Mari Lidström 2022-01-14 22:00
Det är bra att fundera på vad som är bra eller dåligt på en bild. För det är ibland svårt att förstå varför man tycker en bild är bra eller dålig. När jag såg det här trädet så förstod jag på en gång att det kunde bli en bra bild, men det var svårt att hitta rätt komposition. Det slutade med att jag låg ner på marken för att det skulle bli lite luft mellan den lägsta grenen och landskapet i bakgrunden. Jag tror att det har bidragit mycket till att lyfta bilden. Ofta missar jag sådana detaljer för jag ser bara motivet och inte hela bilden, men jag jobbar på det. Hälsningar! Mari
Mycket vackra och måleriska bilder :-)
Hälsningar Halina
Svar från Mari Lidström 2022-01-14 21:53
Tack så mycket! Hälsningar! Mari