Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Ekeby våtmark

Idag tog jag en promenad på Ekeby våtmark, jag ville besöka fågelmatningen. Jag var där på förmiddagen, det var en vacker dag med solsken och 6 gr kallt.
Fågelmatningen ligger i en liten skogsdunge, där hänger flera matare och det finns ett fågelbord. Fåglarna var lite skygga men stod man bara stilla så går det att fotografera på ganska nära håll. Matningen ligger i skugga och det är en ganska rörig bakgrund.

I början av våtmarken finns det en kanal där bildas nästan alltid dimma, när det är kallt. Där finns det nästan alltid änder.

Förutom änderna och småfåglarna så var det helt lugnt, var jag nästan ensam där.

Inlagt 2023-11-29 14:28 | Läst 334 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ekeby våtmark är fint men jag har inte varit där på vintern. Det är lite för långt att åka. Det blev fint i kanalen. Blåmesar och talgoxar är de vanligaste fåglarna i matningen hemma, men jag brukar ändå inte kunna låta bli att fånga några bilder på dem och de gör sej bra i vass tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2023-11-30 18:22
Vintern är ingen bra tid att besöka Ekeby våtmark, det är väldigt tomt under den tiden. Men tyvärr så har det minskat med fåglar även på sommaren. Både blåmesar och talgoxar lyser fint upp på bilder den här årstiden, så det är svårt att låta bli att fotografera dom. Ha det bra! Mari